Kansen in transport en logistiek

Zo reken je af met hard leidingwater

Geplaatst op

Heeft logistiek iets te maken met leidingwater? Zijn er verbanden? Ja, die zijn er. Doe je een beroep op een logistiek partner, dan verwacht je simpelweg een geoliede machine. Je geeft een opdracht door en klaar. Dat daar achter de logistieke schermen heel veel werk voor verricht moet worden, daar sta je niet bij stil.

Je apparaten gaan meer stroom gebruiken, maar functioneren minder

Hetzelfde geldt eigenlijk voor leidingwater. Je draait aan de kraan en je verwacht dat er goed leidingwater uit komt. Dat er leidingwater komt, is inderdaad het geval. Goed leidingwater is iets anders. In veel Nederlandse huizen heb je namelijk te maken met hard leidingwater. En hard leidingwater kan behoorlijk wat schade aanrichten. Bijvoorbeeld aan de wasmachine, vaatwasser en de waterkoker. De apparatuur gaat door hard leidingwater ook minder goed werken. En voor dat mindere functioneren gebruiken de apparaten ook nog eens meer stroom. Zaak dus om iets aan dat harde leidingwater te doen. 

Zo maak je van hard weer zacht water

Door het laten plaatsen van een waterontharder, maak je van hard weer zacht water. Dat merk je direct, bijvoorbeeld aan de was die weer zacht uit de wasmachine komt. Na het plaatsen van een waterontharder is er minder kalkaanslag en zacht leidingwater betekent dat de apparaten langer mee gaan. Door het laten plaatsen van een waterontharder gaat je leidingwater ook weer beter smaken en daarmee ook de koffie. 

Zonder waterontharder gebruik je meer zeepproducten

Zonder waterontharder gebruik je meer zeepproducten en dat is weer belastend voor het milieu. Je huid en je haar is zonder waterontharder sneller droog en daarmee hebben we nog slechts een aantal nadelen van hard leidingwater benoemd. Zaak dus om snel een waterontharder te laten plaatsen als je hard leidingwater hebt. Je bespaart op de energierekening en dat verdedigt ook de investering die je pleegt als je een waterontharder aanschaft. 

Niet altijd goed leidingwater tot je beschikking

Het is dus niet vanzelfsprekend dat wanneer je aan de kraan draait je altijd goed leidingwater tot je beschikking krijgt. Zaak dit goed te checken en indien nodig zo snel mogelijk een waterontkalker te laten plaatsen. Dan heb je geen omkijken meer naar het water, zoals je dat in de logistieke wereld ook niet hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site ga je zeker vinden wat je nodig hebt als het gaat over inspiratie voor je logistieke processen. Dat schiet lekker op!

 

Contactgegevens

Via info @ kansenintransportenlogistiek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden