Kansen in transport en logistiek

Welke waterontharder is het beste?

Geplaatst op

Waterontharder, we hebben er allemaal wel eens wat over gehoord, maar wat doet het nu eigenlijk precies? Heel simpel uitgelegd, het maakt ons water zachter. Natuurlijk bedoelen we dan niet zachter als in dat het zachter aanvoelt, maar zachter als in dat er minder kalk in zit en de kalkaanslag die je van water hebt een heel stuk minder is. Welke waterontharder is nu het best voor op het kantoor van je (transport)bedrijf?

Welke is de beste?

Onze waterleidingbedrijven zijn zo goed en gespecialiseerd, maar toch komt er ook in Nederland wel hard water voor. Het kan daarom soms prettig zijn om een waterontharder in huis te hebben. Een waterontharder kan aangepast worden aan onder andere de grootte van je gezin. Raar om te lezen he? Dacht jij soms dat een waterontharder een vloeistof was die je door je water heen moest doen? Fout! Het is een apparaatje dat op de waterleiding wordt gezet. 

Hoe werkt een waterontharder

Een waterontharder wordt geplaatst op de leiding. In deze waterontharder zitten ionen. Deze ionen zijn een soort van magnetisch en hierdoor wordt het teveel aan kalk uit het water getrokken. Het calcium dat uit het water getrokken wordt, wordt opgeslagen in een soort van harsbolletjes. Deze harsbolletjes houden het teveel aan calcium vast tot ze verzadigd zijn. Wanneer ze verzadigd zijn kunnen deze bolletjes uitgespoeld worden. Dit schoonspoelen van de harsbolletjes uit de waterontharder wordt vaak gedaan met pekelwater. Dat pekelwater wordt dan meteen afgevoerd. Het zal niet in contact komen met het drinkwater.

De magnetische waterontharder werkt overigens weer anders.

Werken alle waterontharders hetzelfde?

Nee niet alle waterontharders werken hetzelfde. Ben jij dus van plan om een waterontharder te plaatsen of te laten plaatsen dan moet je zeker even vooronderzoek doen in hetgeen wat jij denkt nodig te hebben en wat voor jou het makkelijkst is. Het onderhoud van een waterontharder is minimaal. Dat is natuurlijk al hartstikke fijn en dat wil je zo houden. Er is natuurlijk niets fijner dan iets wat goed werkt en waar je zo min mogelijk aan onderhoud aan hebt. Een van de beste keuzes is dan ook de magnetische waterontharder. Dit systeem heeft nauwelijks onderhoud nodig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site ga je zeker vinden wat je nodig hebt als het gaat over inspiratie voor je logistieke processen. Dat schiet lekker op!

 

Contactgegevens

Via info @ kansenintransportenlogistiek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden