Kansen in transport en logistiek

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Geplaatst op

De voordelen van een epoxyvloer of gietvloer zijn talrijk je bent waarschijnlijk nieuwsgierig waarom je je vloeren zou moeten upgraden naar een epoxyvloer. Naast het eenvoudige applicatie proces, zijn epoxy vloeren extreem duurzaam. Helaas gebeuren er nog wel eens wat ongelukken op de werkvloer. Zoals een groot metalen voorwerp dat valt op de vloer. Dit zou normaal gesproken schade aan een betonnen vloer geen, waardoor een deuk en breuk kan ontstaan. Naarmate meer van deze ongelukkige ongevallen gebeuren, zal je werkplek er minder schoon en meer vervallen uitzien. Maar met de duurzaamheid van epoxy vloeren, hoef je je daar geen zorgen om te maken. Slijtplekken op de vloer zijn een natuurlijk verschijnsel in drukbelopen ruimtes. Echter met epoxy vloeren is het zo dat je  bedrijfsomgeving er strak en professioneel uit blijft zien. 

Schoon

Epoxy vloeren zijn ook zeer gemakkelijk schoon te maken, en zullen geen extra zorg nodig hebben, kunnen gemakkelijk worden geveegd -vrij van stof en vuil te houden. Het hebben van een schone werkomgeving is essentieel bij de voorbereiding van je producten, vooral als rondleidingen worden gegeven in het hele pand.  Ook zijn er vele stijlopties beschikbaar voor epoxyvloeren. Niet langer zul je te maken hebben met het saaie beton dat een doorn in het oog kan zijn voor gasten die je bedrijf bezoeken. 

Veiligheid

Veiligheid moet ook een punt van zorg zijn bij het kiezen van de vloer. Epoxy is een chemisch bestendig oppervlak, dus eventuele ongelukken op dat front, beschadigen de vloer niet. Epoxy vloeren zijn ook bestand tegen brand door hun hittebestendigheid, ze zijn ook slip en stootvast. Ze zullen ook niet snel vlekken als er iets gemorst wordt op de vloer. Epoxy is er ook in een hoogglans vloercoating die kan helpen je werkplek lichter te laten lijken. 

Er zijn nog andere voordelen aan epoxy vloeren: dankzij de duurzaamheid van epoxy zullen voertuigen als heftrucks geen of niet zo snel slijttage aanbrengen aan de vloer, vergeleken met een ouderwetse betonvloer. 

Zoals het al in eerdere blogs is aangegeven, is epoxy snel en eenvoudig aan te brengen en is het een zeer kosteneffectieve vloer. Door het extreem duurzame oppervlak van epoxy zal je vloer jarenlang zijn professionele staat behouden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onderhoud of verzorging. Betonnen vloeren raken na verloop van tijd beschadigd, en zullen moeten worden opgevuld, vooral als er voertuigen en andere zware machines worden gebruikt. Na verloop van tijd kan het duurder zijn om niet over te schakelen naar een epoxy vloeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site ga je zeker vinden wat je nodig hebt als het gaat over inspiratie voor je logistieke processen. Dat schiet lekker op!

 

Contactgegevens

Via info @ kansenintransportenlogistiek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden