Kansen in transport en logistiek

Wat kan de waterontharder betekenen?

Geplaatst op

Bij een waterontharder wordt er vaak gedacht aan thuissituaties, maar ook voor (transport)bedrijven kan een waterontharder veel voordelen met zich mee brengen. Doordat we daar niet altijd over nadenken laten we het bij wat het is, maar we raden je aan om goed na te gaan wat een waterontharder voor jouw bedrijf kan betekenen.

Waterontharder en wat doet het?

Wanneer je wat aan kalkaanslag wilt doen, dan is de waterontharder een hele goede optie. Door de waterontharder hechten kalkdeeltjes zich niet meer aan de leidingen en is er geen sprake meer van kalkaanslag aan kranen en dergelijke. De waterontharder is een milieuvriendelijk apparaat dat de kristalstructuur in het water verandert en daardoor de kalkdeeltjes oplost. Op die manier krijg je zachter water. De waterontharder kan zowel door particulieren als bedrijven gebruikt worden. Zo kan men besparen op de levensduur van apparatuur, zal het water beter smaken en er is minder kans op huidirritaties na bijvoorbeeld het douchen.

De waterontharder voor bedrijven

Veel ondernemers denken dat het binnen hun bedrijf niet noodzakelijk is om een waterontharder te gebruiken. Ook in een bedrijf worden echter apparaten gebruikt waar kalk veel invloed op kan hebben. Denk hierbij aan koffiezetapparaten, vaatwasmachines, waterkokers en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Binnen een bedrijf is het natuurlijk ontzettend fijn als apparaten een langere levensduur hebben. Een waterontharder kan ook voor bedrijven dus veel voordelen met zich mee brengen. De apparatuur zal langer meegaan, maar ook het schoonmaken van de natte ruimtes geeft minder kalkaanslag. Hoewel de waterontharder eerst een fikse aanschaf is ga je de voordelen echt wel merken op den duur, net als de besparingen die er zijn. 

Het terugverdienen van de waterontharder

Bij een gemiddeld bedrijf zal het terugverdienen van de waterontharder ongeveer vijf jaar duren. Natuurlijk hangt dat wel af van een aantal factoren:

  • De hardheid van het water: In een gebied met hard water is de waterontharder snel terugverdiend. Zorg dat je een waterontharder met het juiste vermogen hebt. Zorg er dus ook voor dat jij je goed hebt ingelezen!
  • Het waterverbruik: Wanneer je aardig veel water verbruikt, dan is het zeker zinvol om een waterontharder aan te schaffen. Bij een laag waterverbruik is de terugverdientijd langer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site ga je zeker vinden wat je nodig hebt als het gaat over inspiratie voor je logistieke processen. Dat schiet lekker op!

 

Contactgegevens

Via info @ kansenintransportenlogistiek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden