Kansen in transport en logistiek

Transport en logistiek: de kracht van Nederland

Geplaatst op

Elk product moet wel eens vervoerd worden. Van fabrieken naar bedrijven bijvoorbeeld en van een bedrijf naar de klant. De logistiek houdt zich bezig met het organiseren van het transport tot het uitvoeren ervan. Onthoud: transport en logistiek is de kracht van Nederland. De belangrijkste zaken hiervoor zijn ontwikkeling en optimalisatie. Verder durven kijken, vooruit denken en optimaliseren van de huidige kennis en kunde. In deze tekst kijken we wat transport en logistiek precies inhoudt.

Logistieke ketting

Logistiek is behoorlijk breed. Je kijkt naar het moment van het inkopen van grondstoffen tot aan het leveren van het eindproduct aan de klant. De logistieke ketting heet dit. Transport speelt bij elke stap van de logistieke ketting een belangrijke rol. Het productieproces gaat van start nadat de grondstoffen aanwezig zijn. Binnen dit proces is een duidelijke structuur belangrijk. Intern transport kan bijvoorbeeld met heftrucks geregeld worden. Hou ondertussen de voorraad goed in de gaten en vul deze aan indien nodig. Zodra het product af is, kan het transport naar de klant beginnen. Hoe verloopt dit proces dan?

Transport naar de klant

De verzending klaarmaken hoort al bij dit proces. Het product gaat hiervoor meestal naar een distributiecentrum toe. De goederen worden hier verdeeld zodat deze makkelijk en gestructureerd naar de eindbestemming kunnen gaan. Dan komt het vervoer zelf. Hiervoor kan een vrachtwagen gebruikt worden of bijvoorbeeld een aanhanger. Dit is nogal afhankelijk van de soort lading. Voor een grote en zware lading is een vrachtwagen aan te raden. Denk aan zware meubels. Er bestaan echter ook fietskoeriers die met behulp van een aanhanger kranten bezorgen of iets dergelijks. Een aanhanger kan ook gebruikt worden achter de auto of een busje. Hiermee kunnen onder andere fietsen worden bezorgd. De aanhanger heeft hierbij voorkeur boven een vrachtwagen, omdat een aanhanger kleiner is en daardoor fijner in gebruik. Maak de lading wel altijd goed vast. 

Zodra het product veilig bij de klant is aangekomen, is het logistieke proces voltooid. Er komt best wel wat kijken bij kijken zoals je hebt kunnen lezen. Hopelijk heb je nu een beter beeld van de logistiek achter een product.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site ga je zeker vinden wat je nodig hebt als het gaat over inspiratie voor je logistieke processen. Dat schiet lekker op!

 

Contactgegevens

Via info @ kansenintransportenlogistiek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden