Kansen in transport en logistiek

Thuiswerkplek voor de administratie van een transportbedrijf

Geplaatst op

Thuiswerken voor de administratie van een transportbedrijf en rommel gaan niet zo goed samen. Volgens psychologen is het zo dat hoe meer rommel je om je heen hebt, hoe chaotischer je wordt, hoe meer je wordt afgeleid en hoe minder je je op je taak kunt concentreren. (Dat is overigens maar ten dele waar, want Albert Einstein had bijvoorbeeld een enorm chaotisch kantoor, om maar eens een mooie afwijking van de norm te noemen). 

Hou het simpel

De eerste ¨regel¨ voor het inrichten van een thuiskantoor is vaak om niet te overdrijven met meubels en decoraties en het principe “minder is meer” te volgen. Probeer niet elke lege ruimte te vullen. Kies voor strakke lijnen in plaats van ingewikkelde ontwerpen, kies voor esthetische decoraties die ook functioneel zijn en structureer je kantoor in verschillende minigebieden, elk met zijn eigen doel. Op deze manier maak je al snel een geweldige thuiswerkplek!

Gewoon groen toevoegen

Als de meeste mensen planten in hun huis zetten, doen ze dat meestal omdat planten er mooi uitzien of omdat ze hun eigen kleine tuinproject willen hebben. Planten zijn echter meer dan alleen esthetiek. In een kantoor fleuren planten niet alleen de boel op en geven ze kleur, maar verminderen ze ook stress en verhogen ze de luchtkwaliteit, wat je creativiteit weer een boost geeft en je productiviteit verhoogt. Planten als aloë en cactussen zijn geweldig omdat ze weinig verzorging nodig hebben, weinig ruimte innemen en zelfs in donkere kamers goed gedijen.

Maak ruimte voor licht

Goede verlichting is essentieel op de werkplek, omdat het de symptomen van vermoeide ogen tot 84% vermindert. Het gemiddelde huis heeft al beter natuurlijk licht in vergelijking met kantoorgebouwen, dus het enige wat je hoeft te doen is je bureau in de juiste hoek plaatsen, zodat het licht van de zijkant komt. Als je ’s avonds werkt en je moet kunstlicht gebruiken, kies dan niet voor neon- of koude verlichting, want dat is erg vermoeiend voor je ogen en dit verlaagt uiteindelijk de productiviteit. Ook al kost het meer, investeer in energiebesparende, natuurlijke LED-verlichting die comfortabel is voor de ogen en zorgt voor een betere binnenbeleving.

Investeer in een functioneel bureau

Het bureau in je kantoor is niet alleen een meubelstuk waar je je laptop op zet. Het is het middelpunt van de kamer, de plek waar je je essentiële benodigdheden bewaart en waar je al het werk doet, dus het moet geoptimaliseerd zijn voor jouw behoeften. Het perfecte functionele bureau moet precies genoeg lades hebben om alles in op te bergen, en ook een ruimte om computerkabels weg te werken. Als je weinig ruimte hebt, kies dan een bureau dat tegen de muur kan worden geplaatst en een aparte ruimte heeft voor het toetsenbord eronder.

Koop een ergonomische stoel

Je hebt het waarschijnlijk al honderd keer gehoord, maar de bureaustoel is essentieel voor je gezondheid en productiviteit. Acht uur lang zitten op een stoel zonder goede steun is slecht voor je ruggengraat en ook je productiviteit zal eronder lijden, omdat je geen comfortabele houding kunt vinden en je niet op je werk kunt concentreren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site ga je zeker vinden wat je nodig hebt als het gaat over inspiratie voor je logistieke processen. Dat schiet lekker op!

 

Contactgegevens

Via info @ kansenintransportenlogistiek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden