Kansen in transport en logistiek

Je bedrijfspand onderhouden met waterontharders

Geplaatst op

Als je een bedrijfspand hebt, is het natuurlijk van belang dat je dit ook goed laat onderhouden. Heb jij een bedrijf in de transportsector? Dan heb je verschillende voertuigen die ook gewassen moeten worden. Als je na het wassen van de voertuigen witte vlekjes op een voertuig ziet zitten, dan kan het zo zijn dat je te veel kalk in de waterleiding hebt zitten. Dit betekent dus dat je hard water hebt. Door waterontharders te gebruiken kun je ervoor zorgen dat je water gefilterd wordt en dat het zacht water wordt. Dit is ook handig als je veel koffie drinkt op het werk en de koffie minder lekker smaakt. In dit geval kan het namelijk ook zo zijn dat er te veel kalk in je water zit. Waterontharders zijn een goede investering voor vrijwel alle apparaten die water gebruiken binnen je onderneming.

Soorten waterontharders

Je hebt verschillende soorten waterontharders. Onderstaand leggen we je graag uit welke soorten dit zijn. Om te beginnen kun je kiezen voor ecologische waterontharders. Deze waterontharders werken door middel van harskorrels. Deze harskorrels filteren het calcium uit het water en maken het water op die manier goed schoon. Deze waterontharders hebben regelmatig zout nodig om ervoor te zorgen dat de machines schoon blijven. Het zoutreservoir moet je zelf aanvullen. Er zijn ook waterontharders die op basis van elektriciteit werken. Het water wordt dan vaker schoongemaakt en wordt doorgaans ook beter schoon. Uiteraard verbruikt een elektrische ontharder wel stroom en zullen de energiekosten dus iets hoger uitvallen.

Wanneer moet je waterontharders gebruiken?

Het is natuurlijk wel van belang dat je weet wanneer je een waterontharder moet gebruiken. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of je een ontharder nodig hebt. Dit kun je bijvoorbeeld herkennen aan vlekken op je glazen. Je kunt dan duidelijk witte vlekken zien, ook al heb je de glazen net gewassen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het water niet makkelijk uit de kraan komt. Dit betekent vaak dat er veel kalk in je leidingen zit. Het is ook mogelijk om online een test te kopen waarmee je het water controleert op kalk. Als uit al deze dingen blijkt dat er te veel kalk in het water zit, is het verstandig om waterontharders te kopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site ga je zeker vinden wat je nodig hebt als het gaat over inspiratie voor je logistieke processen. Dat schiet lekker op!

 

Contactgegevens

Via info @ kansenintransportenlogistiek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden